Utställningsretriever

Jaha, nu är vi tillbaka i norrland igen, och det blev Tilda som fick äran att följa med till isbjörnsland första delen av terminen. Vi startade igång med att åka på utställning i Vännäs förra helgen, med SSRK som arrangör. Tilda var på ett alldeles särskilt strålande humör och passade på att visa upp hur duktig hon är på att hoppa jämfota i ringen, bland annat. Men förutom det visade hon sig ändå tydligen från sin lite vackrare sida och fick Excellent samt en andraplacering i öppenklass, bland många fina tikar. Domare var Henric Fryckstrand och han gav fröken Tilda-trams följande fina kritik:
 
"Söt tik som är välvisad. Feminint huvud, vänligt uttryck, bra hals. Harmonisk konstruktion, passande benstomme. Behöver få en bättre välvd bröstkorg. Fin rygg, välvinklad bak. Rör sig utmärkt från sidan, kunde vara lite mer parallell. Bra pälskondition, visar sig mycket väl."
 
En dag att vara nöjd med alltså, speciellt eftersom Tilda nu är bland de yngsta i öppenklassen och inte direkt mest välutvecklad.
Några bilder som ett stycke medsläpad Pojkvän tog:
 
 
 
 
 
 
Tidigare i sommar var vi också på Triple Int utställning i Jönköping, och ställde ut tre dagar i rad för tre olika domare. Där såg man verkligen prov på olika domares åsikter, eftersom hundarna ändå oftast ser ganska lika ut under en och samma helg. För Tildas del innebar det de två första dagarna betyget Very Good utan placering, och på söndagen Excellent, andraplacering i öppenklass följt av en andraplacering i bästa tikklass med reserv-CERT och reserv-CACIB. Så kan det gå!
 
 
I den andra änden av retrieverlivet har vi precis påbörjat en kurs i jaktlydnad, i goldenklubbens regi. Tilda och jag och ungefär 10 andra ekipage tillsammans med två vana goldeninstruktörer ska nu drillas i fotgående, stadga och inkallning för att komma ett snäpp närmare en framtida provstart. Hittills har vi hunnit med ett tillfälle, som ägnades åt lugn och passivitet till stor del vilket var ytterst nyttigt för fröken hopp och studs.
 
 
I söder härjar MonsterMalva nu fritt, hon ägnar hösten åt att fortsätta på lydnadskurs med mamma, och ska också gå rallylydnadskurs, så hon håller sig synnerligen aktiverad tills det är dags för vårdnadsbyte igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0