Halvtävling

Förra helgen var vi och tävlade igen, det gick inte riktigt som planerat. I korta drag gick det till såhär:
- Kom dit, kollade läget lite, anmälde mig och tog ut Malva en runda.
- Startordningen lottades, jag fick nr 3. Fick också veta att vi skulle köra platsliggningen sist, vilket innebar att det var bara 5 min till första start, ingen tid att förbereda sig medan andra körde plats alltså.
- Insåg att min lite halvkrassliga känsla på morgonen nog inte var bara nervositet och trötthet trots allt, så jag tog snabbt min nummerlapp och gick och spydde.
- Hämtade en styck superexalterad hund och hade ca 5 minuter på mig att väma upp innan det var min tid.
- Gick in och körde så gott vi kunde.
- Hade i alla fall en lagom förberedd hund till platsliggningen...
 
Inte de bästa förutsättningarna alltså, vilket syntes i poängen.
 
Platsliggning; 8,5 - precis sådär en sekund innan "lägg hundarna" så fick Malva en av sina ökända kliattacker, vilken naturligtvis var tvungen att lösas först så därför hann det bli dubbelkommando innan fröken kom ihåg att just det, vi höll ju på med något annat också. Vi fick också lite avdrag för att Malva passade på att nosa en liten runda runt sig medan hon ändå låg där och väntade.
 
Tandvisning; 8 - som vanligt satt Malva som ett ljus vid min sida tills jag hälsade på domaren, då drog hon till med hela åh-gud-vad-roligt-att-du-är-här-repertoaren. Sen kunde hon väl tänka sig att sätta sig igen en stund och visa tänderna, om det nu var det vi så himla gärna ville.
 
Linförighet; 7,5 - som redan konstaterat blev ju inte uppvärmningen riktigt så bra och framför allt lång som jag hade tänkt mig, vilket gav ganska mycket avdrag för att positionen blev lite ojämn, en och annan ljudeffekt från frökens sida och tydligen också ett dubbelkommando från mig någonstans på vägen. Jag var i alla fall nöjd att Malvas entusiasm inte ledde till ett massivt kooikerryck under språngmarschen...
 
Läggande; 0 - aaaaahhhh, Malvas trumfkort i vanliga fall. Men idag kände Malva för att visa upp att hon kan också sätta sig väldigt snyggt under gång. Och jag som tränat mig själv så himla duktigt på att lita på att hon kan och inte titta bakåt.... märkte förstås inte det förrän jag vände runt, jag hade ju ingen hund med mig framåt. Tyvärr var det nog denna missen som kostade oss förstapriset, men eh... nu vet jag ju att vi inte kommer behöva träna särskilt mycket på sättande under gång...
 
Inkallande; 9 - uppenbarligen tyckte domaren att Malva satte sig lite snedare än vad jag tyckte, och det är ju trots allt domarens åsikt som räknas lite, lite mer...
 
Ställande; 8,5 - här var det tydligen ojämn position under framförandet, och sen verkar det som att lilla fröken passade på att nosa lite på marken medan jag hade ryggen till.
 
Hopp; 8 - ännu ett sånt där tråkigt fulmisstag, Malva satt nog i lite andra tankar där på andra sidan för när jag hojtade "hopp" så ryckte hon till och stirrade febrilt på mig som för att säga "shit också, vad var det du sa nu?" Så det blev dubbelkommando även här.
 
Helheten fick vi ett 8 på, med kommentaren "glatt ekipage", och eftersom jag inte vet alls vad man egentligen bedömer så kan jag inte kommentera det särskilt mycket. Men tydligen var vi ett glatt ekipage!
 
Slutpoängen blev 147,5 vilket alltså gav ett andrapris, och en sista placering av de 8 startande. Förutom en, som bröt. Kan inte påstå att jag är jättenöjd, eftersom det är så glest mellan tävlingarna härmokring så var det lite surt att missa förstapriset med ungefär, ett nollat läggande, MEN man ska ju inte vara bitter. Nu vet jag hur det går när man är dåligt förberedd. Och magsjuk, vilket var en sådär halvbra kombo, men jag kunde i alla fall hålla uppe med spyendet tills jag kom hem igen.
(Kan tillägga att jag troligen inte smittade, jag blev bra ganska snabbt av en gammal hederlig kur av självsvält och te. Det var nog inte någon läskig kräksjuka eller annat utan mest troligt något jag hade ätit som inte var kompatibelt)

RSS 2.0