Ketchup

Dagens i-landsproblem är att jag inte kommer ihåg om jag anser att ketchup ska förvaras i kylen eller skafferiet. Jag tror att det är så att jag tycker att den ska vara i kylen, men herr Karlsson tycker att den ska vara i skafferiet så för att vara snäll brukar jag sätta in den där. Nyss klagade dock nämnde Karlsson på att ketchupen stod i skafferiet, så kanske är det i själva verket så att det är tvärtom? Det kan ju uppenbarligen inte vara så att vi tycker likadant, det skulle vara ett genombrott värt nobelpris, så någon av oss måste ha fel.... hm.
 
Malva och jag har för övrigt påbörjat hårdträning. Vi har slagit oss ihop med Titti och collieparet och bestämt oss för att nu ska det drillas lydnadshundar så det osar linförighet på mils avstånd. Nästa lydnadstävling vi hittade i krokarna är dock i februari, så vi borde ju inte kunna misslyckas med att träna upp oss i tävlingsform tills dess.
Vi har också testat på lite spår, vilket faktiskt gick över förväntan (jämfört med de enstaka viltspår vi gick när Malva var valp, alltså) så det ska vi försöka se till att göra lite då och då.
OCH så var vi på bhk här i Umeå på en testa rallylydnadsdag, och vad hittade vi där om inte en annan liten kooikerfröken! Vi kunde dock konstatera att Malva behöver öva på en aning om hon ska komma ifatt i träningen där, de låg nog ett par år före oss...
 
Nu tänker jag äta upp den sista chokladmuffinsen innan Karlsson tar den, och sen är det helt motiverat att baka nya istället för att rita analysmodeller till grupparbetet!

Norlanders

Jajamänsan, nu är vi norrlänningar, Schmalva och jag och herr Karlsson. Än så länge överlever vi, genom att intala oss att det är bara sensommar och det är MASSOR med löv kvar på träden och det kommer inte alls bli kallt förrän framåt januari eller så. Hm.
 
Hittills har vi (läs jag) hunnit med första momentet i företagsekonomi A, som vi kommer ha hela denna terminen, med två grupparbeten och en tenta, och förhoppningsvis klarat det också. Malva har hunnit utforska Hagaparken (nope, ingen hagaman i sikte), lära sig att hoppa upp i soffan och... inte så mycket mer. Vi jobbar på att samla energi att leta fram brukshundsklubben, som jag tror ligger på andra sidan stan, nånstans.
Denna veckan är vi dessutom själva hemma eftersom mr Karlsson är i Växjö (skitgubbe) utan vare sig mig eller Malva. Men, det innebär att vi kan a) ligga på diagonalen i sängen (särskilt Malva som gärna brer ut sig på husses sida) och b) äta alla saker som normalt inte uppskattas särskilt mycket här i hushållet, som lasagne. Eller våfflor. Eller makrill.

Och, eftersom vi har börjat läsa en kurs i marknadsföring denna veckan, så slipper jag höra om hur otroligt lite jag kan om ämnet i jämförelse med "fil. kand. Karlsson", experten själv. Som jag skamlöst kommer utnyttja i pluggandet av just denna anledning.
 
 
 
För övrigt ska jag nu testa en ny taktik i kampen om popcornen. Jag tänker att om jag BARA ger Malva de brända popcornen så kanske hon lär sig att popcorn smakar bränt och slutar vilja ha dem. Win, popcornen stannar i min ägo. Och Malva kanske kan tänka sig att tugga på något annat än Dentastix, som är asdyra och räcker i ca 7 sekunder.

RSS 2.0