Tävlingsdebut

Ja, i fredags var det då dags för tävlingsdebut, inofficiellt i rallylydnad. Dagen bestod av två tävlingar, först en träningstävling och därefter en "riktig". Mor, hund och jag begav oss till Olofström och för en gångs skull var vi ute i god tid!

Tävling nr 1 gick dagen till ära i påskens tecken, alla som var uppklädda till påskkärring fick 10 extrapoäng. Dessutom genomfördes halva banan med ett ägg på en sked i ena handen, vilket gjorde det möjligt att ganska snabbt tappa de där extrapoängen igen (3 poäng för varje gång ägget hamnade på marken). Det gjorde vi dock inte! Å andra sidan tappade vi 10 poäng för att Malva vid en "sitt framför"-skylt satte sig i en prydlig surikat-position, med tassarna som tejpade under hakan. Tydligen fick man inte "förbättra" momenten efter eget huvud... I övrigt skötte sig fröken dock rättså bra och med några mindre avdrag slutade vi på sjunde plats (av 15 startande) med poängen 86 av 110.
För denna bragd vann Malva en alldeles egen repknut, som är utsedd till nya favoritleksaken (fast efter Roadkill, förstås)!


Uppladdning i form av bus.


Tävling 2 gick inte fullt lika bra, trots att Malva faktiskt var lite bättre på kontakten den gången. Både hund och matte var dock ganska trötta efter en förmiddag i stekande sol, och mestadels på grund av några förarfel från min sida (och en väldoftande gräsplan, tydligen) slutade vi här på 69 poäng (av 100). Sorgligt nog är gränsen för "godkänt" (3 godkända resultat = uppflyttning till nästa klass) 70 poäng... Men de vi fick räckte även här till en sjunde plats (återigen 15 starter), men vi orkade inte stanna till prisutdelningen utan begav oss hemåt med en styck däckad kooiker.
Vi fick i alla fall fina kommentarer av båda domarna om helhetsintrycket, och Malva betedde sig som en väluppfostrad och lydig hund nästan hela tiden - trots en jättearg liten tjock phaléne som försökte äta upp oss så fort vi gick förbi. Undantaget var väl då när jag gick banan och lämnade en högljutt gråtande Malva hos mamma...


Mamma fick i uppdrag att ta bilder, och lyckades på hela dagen ta ca 5 stycken. Förmodligen för att hon var mer nervös än både jag och Malva (trots att hon inte tävlade...). Inte för att rallylydnad är någon speciellt intressant sak att ta kort på, i för sig.

Här är vi i alla fall redo för start. Det syns kanske inte på det här avståndet, men jag har snitsiga påskkläder på mig, och sked med ägg redo i handen! Och Malva sitter som en liten liten bruksschäfer vid min sida. Fast lite snett.

Kommentarer
Postat av: Nathalie och Ayax

Grattis till en skaplig debut! :) Själv tycker jag det är lite taskigt att lägga den officiella tävlingen sist på dagen, är ju oftast lättare att göra bra ifrån sig om hunden är pigg. lördag den 7 maj tävlar jag och Ayax för andra gången i fs, och då ska vi minsann också prova på att göra två starter. Först off fs och sedan inoff agria cup kval. :P haha, lite smånervös, vi får helt enkelt se om Ayax pallar trycket. Samtidigt får man ju ett till försök om det skulle skita sig första gången :PVi önskar er iaf en strålande rallylydnadssäsong, nästa gång sopar ni golvet med de andra deltagarna! :)

2011-04-27 @ 20:26:45
URL: http://nathaslillafina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0