Vår i Cumbria!

Jodå, våren verkar ha bestämt sig för att kravla uppför kullen till Liddel Park också! Idag har det varit strålande sol, 12 plusgrader, påskliljorna är utslagna och fåglarna sjunger som galningar. Och fasantupparna struttar omkring och ser tuffa ut, och retar hundarna.
För att befästa våren ordentligt har vi idag börjat hänga tvätten ute, och kastat av oss underställen. Aha!

I tisdags var Jenny och jag i Carlisle, som är den närmsta staden, ett liten stund på eftermiddagen. Vi kollade in en katedral och en super-skitgammal kyrka (som om vi inte tyckte det var nog att bo i ett hus som är typ 900 år gammalt (nej, jag vet inte säkert att det är så gammalt. Men det finns ett utkiksfönster i vardagsrummet för att spana efter skottar, och hål för ett spett att grilla kött på över spisen, så det är i alla fall skitgammalt)). Och så strosade vi runt lite, åt en GIGANTISK chokladkaka:
och helt enkelt kände oss som normala människor ett tag. Såna där som inte går runt i halvskitiga hundkläder hela dagarna, det vill säga. Det var ganska trevligt, som omväxling.

Igår var veterinären här och kollade över valparna, de äldre fick vaccination och idag har vi försäkrat dem. Så nu är nog (kanske, eventuellt) det mesta klart för de 6 omgångarna med folk som kommer och hämtar valp på lördag. Det kommer nog bli... intressant...

EDIT:
Glömde ju berätta att det var utställning förra helgen för två av pojkarna här. Den här gången gick det aningen bättre än på Crufts, herr Lino vann sin klass och mister Joseph vann sin och blev reserv-BIS (det var en golden-clubshow), samt fick sitt andra cert! Tydligen är det supersvårt att komma åt cert här, speciellt i numerärt stora raser eftersom konkurrensen är stenhård och det bara ges ut cert på stora utställningar, så det var väldigt glada miner som kom hem.

Fullt ös medvetslös.

Ojoj, vad dålig jag är på att uppdatera! Får skylla på att jag har dåligt med tid. Och att jag har bytt rum, och dessvärre räcker inte nätverket in till där jag bor nu så jag får sätta mig med datorn i köket ibland.

Förra helgen var det Crufts, och för att göra en lång och krånglig historia kort så var tanken att jag skulle vara själv hemma och tre hundar skulle åka dit på fredagen, men det slutade med att en hund åkte och Gill stannade hemma (stackaren har fått vuxen-varianten av vattkoppor, inget att rekommendera. Och av hundarna var det en som hade tappat pälsen och en som började löpa). Det var lite tråkigt att inte kunna åka med och se spektaklet Crufts, men det gick inte att hitta någon som kunde ta hand om hundarna så det var inte mycket att göra åt. Vi tittade lite på livestreamingen på Youtube, och så är de faktiskt så kloka i detta landet att de visar hundevenemang på tv (jag såg i alla fall en kooiker, den som vann BIR). Tyvärr gick det inte så bra för mister Lino som inte placerade sig, fast det hade vi tydligen väntat oss av domaren där så ingen var förvånad.

Denna helgen är det också utställning, och vi har precis vinkat av Gill och Brian med två hundar som ska ställas imorgon, så jag och Jenny kommer vara själva hemma tills imorgonkväll.
Resten av veckan har vi badat hundar, parat tikar, avmaskat valpar, kollat ögon, pusslat ihop alla besökare som har varit här (tikägare, valpköpare, vänner och bekanta, osv..) och haft allmänt fullt upp. Det är inte direkt som att man behöver gå runt och ha tråkigt här!

Idag är det faktiskt väldigt soligt här, för första gången på ett tag, vilket uppskattas väldigt mycket! Det är nästan skrattretande att titta på väderrapporterna här, oavsett hur vädret är i resten av landet så är det nästan alltid ett moln över vår lilla hörna. Dessutom ligger huset väldigt högt, så ganska ofta inser vi att vi går omkring inuti själva molnet, när man inte kan se så långt framför sig.
Idag är det dock sol som sagt, fåglarna sjunger och påskliljorna ser ut att börja fundera på saken, knopparna börjar bli stora nu. Så våren har tagit sig hit, om än på sitt eget fuktiga lilla vis.

Nästa helg ska valparna börja åka hemifrån, vilket kommer bli väldigt lugnt och skönt. Just nu bor de alla elva tillsammans, och de är i den värsta huliganåldern vilket gör att det är ganska tids- och tålamodskrävande att försöka hålla städat och fint hos dem.... men de är fruktansvärt söta, så det är ganska lätt att förlåta dem (har försökt ta lite bilder på dem, men inte orkat tömma kameran på ett tag. Och de är inte stilla så mycket, så jag tvivlar på att det är så många bilder som går att se vad de föreställer...)

Någon gång nästa vecka ska vi också försöka få till en tripp till Carlisle, Jenny och jag. Inte för att jag kommer kunna shoppa något ändå, med tanke på hur full min resväska var när jag åkte hit.... Men det ska väl gå att knö ner lite till!

Newsflash

Malva har varit hos Anna Nilsson i helgen, och jag har varit full. När jag fick tillbaks henne var hon trött. 
 
Av husse.

Blå.

Idag har jag testat på en ny.. sport, kan man säga. Jag var nämligen ute och gick med fyra styck goldens i morse, när det plötsligt dök upp en annan  hund, något som ganska sällan händer härute. Nåväl, det går säkert bra tänkte jag och gick in med gänget till kanten för att låta den andra hunden passera. Vad jag dock inte tänkte på var att jag hade över 100 kg retriever i kopplen, och att jag själv inte har riktigt samma vikt att sätta i mot. Så när de vänliga hundarna bestämde sig för att jo, vi vill hälsa på den här hunden, så släpade de helt enkelt med mig bort till den.
På mage, längs grusvägen, som en liten ilsket vrålande trasa.
Inget att rekommendera.
Jag är dock inte skadad (lugn, mamma), förutom att min ena höft och mitt andra smalben har börjat skifta i diverse fina blåa nyanser. Vilket tydligen behandlas med arnica, förklarade min plötsligt homeopati-intresserade värdmamma för mig och gav mig genast ett gäng små piller som ska dra blåmärkena ur mig på nolltid, typ.

För övrigt har vi idag skickat iväg Gill och Brian och tre hundar till södra änden av landet för utställning, vilket innebar en något kaotisk morgon som förutom min släpfärd innehöll en massa badande och förberedande av hundar, för att sen övergå i en väldigt lugn eftermiddag, eftersom de valde att ta med sig de mest livliga och högljudda hundarna (exempelvis de två galna unghundarna). Vi får se hur det går för dem imorgon.


Nu ska jag dock mysa ner mig i sängen och hoppas på att den elvärmda filten kan hjälpa till att bota mina något mörbultade kroppsdelar!

RSS 2.0