Svammel

Malva har lärt sig backa. Jodå, det måste varje respektabel hund kunna. Och helst säga "gnrwrwrwng" samtidigt

Vi har också provat på konsten att träna medan matte ligger på soffan, en metod jag har utvecklat de senaste två dagarna. Metoden kan med fördel användas när man helst vill falla i koma, men inte kan på grund av den uppfordrande och något argt stirrande valpen som sitter positionerad 20 cm från ansiktet i väntan på en lämplig uppgift. Det går helt enkelt till som följande:
Försök uppbringa energi nog att hålla en klicker i ena handen och någon form av träningsgodis i andra. Detta är den jobbigaste delen, eftersom man måste röra på sig för att kunna hämta godiset (är man en nörd, som jag, så har man alltid en klicker som ligger och skräpar inom räckhåll). Tag en låda, av valfri storlek, och placera framför den uppfordrande, något argt stirrande hunden. Ta-taa. Klicka fram valfritt beteende och vips, har du lärt hunden ett mycket onödigt trick. Det går att variera sakerna man kan göra med en låda i oändlighet. Och, framför allt, hunden är förhoppningsvis trött, nöjd, och tillfreds med att agera filt istället.
Malva kan nu alltså sätta upp framtassarna på en låda och steppa lite med bakbenen, woho. Jag får väl utveckla det till att steppa runt lådan, så att det åtminstone ser lite mer avancerat ut...

Övriga nyheter är att Hundsport har kommit, om någon är intresserad, och naturligtvis har även de hängt på trenden att förpesta folk med diverse trams om valet.
Där fanns faktiskt också en riktigt bra artikel om inkallning, som gav tips på många olika sätt att ladda inkallningsordet - alltså inte bara min universallösning, leverpastej - för att få hunden att "så gott som längta efter att bli inkallad". Hmm. Det gick i alla fall ut på att hunden aldrig ska veta vilken belöning den kommer få, bara att det kommer belöning av något slag - från att bli kliad på magen till att få en "jackpot" i form av typ, en hel korv.
Malva är en ganska tacksam hund att träna enligt detta, hon blir glad om man kastar en kotte, gladare om man ger henne en pinne, och gladast om hon får hoppa och skälla lite på matte. Och hon riskerar inte att bli tjock även om jag ger henne stora matbelöningar, som idag när hon fick en halvtorr brödskiva - den gick hon nämligen och grävde ner i skogen.
Det ultimata vore förstås att stoppa ner en liten hund i fickan att kasta fram som belöning, då kanske inkallningen till och med hade fungerat på ställen där det finns typ, andra levande varelser runt omkring (eller så kan man ju öva där, men det känns ju hemskt onödigt).
Fast katten kanske hade gått att knö ner, han är ju rätt mager...

Gud vad jag svamlar.
Här är i alla fall en bild på Malvamalva av monstervalp när hon var 8 veckor och fluffig:


Kommentarer
Postat av: Eric dahl

Jätte söt bild Jag är 12 ifall ni undrar

2010-10-08 @ 11:58:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0