Utställningshund! ...ehum.




Ja, igår var vi alltså på Das Stora Utställning. Som ni ser på den värdelösa bilden här ovanför resulterade det i fjärde bästa tikvalp. Visserligen var det bara just fyra tikvalpar som deltog, vilket innebär att vi alltså kom sist i klassen, men det är bara tramsiga detaljer.
Det vimlade av kooikers på gräsplanen i Degeberga, och det var riktigt kul att se hur olika alla var - där var stora och små, fluffiga och mer korthåriga, lockiga och rakpälsade, med stora fläckar och små fläckar och mycket fläckar till nästan inga fläckar, de var glada, arga, skuttiga, rädda, stissiga och kolugna - de flesta egenskaper var nog representerade. Speciellt roligt var det att se skillnaden på valparna, i Malvas klass (valpar 4-6 månader) var alla födda antingen den fjärde eller femte april och alltså nästan exakt lika gamla. Ändå var det stor skillnad på dem - speciellt på min lilla fröken, upptäckte vi. De andra tikarna hade ganska korta ben och var "kompakta", alltså inte tjocka utan mer... tja, proportionella.
Malva är mer formad som typ en älgkalv, med sina långa spindelben och kroppen som växer lite här och där utan någon särskild ordning. Typiskt valputseende, trodde jag, men tydligen inte!

I alla fall, efter att ha kastat sig fram som en galning första varvet i ringen (utan att ge domaren minsta chans att se hur hon rörde sig), skötte hon sig på bordet och nöjde sig med att pussa lite diskret på domaren istället för att i vanlig ordning studsa som en liten idiot. Hon stod snällt stilla (om än inte särskilt rakt och snyggt) och lät sig matas med tidigare omskrivna leverkorv, och när vi fick springa själva ett varv travade hon prydligt vid sidan... tills hon kom på att hon var akut kissnödig (trots att hon hade kissat max en halvtimme tidigare) och kastade sig ner med ett plågat uttryck. Eh, ja, domarbordet fick sig ett ganska gott skratt i alla fall. (Det känns för övrigt väldigt bra att ha satt ribban som enda representant från Malvas kennel, på ovanstående sätt... hrm)

Som sagt kom vi fyra av fyra, med följande kritik av domaren, holländska Jos Dekker:
"Feminine. Too short in body proportion, makes her more than leggy. Lovely head. Ears too big, but lovely earrings. Back running up the hill. Very long second tyle, long tail. Happy mover with a happy tail, lovely temper!"

Vi har fortfarande inte lyckats lista ut vad "second tyle" betyder, men vi misstänker att det har något med benen att göra. Om någon råkar sitta på den vetskapen får ni gärna dela med er av den!
Personligen tycker jag det är fruktansvärt roligt med de för stora öronen, eftersom min käre bror brukar likna henne vid ett flygplan när hon fäller ut dem. Mamma är mest road över uttrycket "happy tail" som nu används flitigt här hemma.

Nåväl, vi fick hundgodis och kex och foderprover till ett värde av gissningsvis hela anmälningsavgiften, det var superfint väder och Malva fick träffa och leka lite med en halvbror samt några andra rasfränder.
Jag lyckades även, trots att jag naturligtvis glömde kameran hemma, få en bild på Malvas snygge far, om än med den värdelösa mobilkameran och en bit ifrån. Tyvärr hann vi inte gå och hälsa på honom, när jag och mamma väl hade listat ut vem det var blev det lunchpaus och alla försvann, och eftersom vi hade en tämligen trött liten valp åkte vi hemåt istället. Här är han i alla fall, SE UCH Manusia's Mervin:



En lyckad dag ändå, anser jag och Malva (jag anser att Malva anser det)!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Grattis! :)

2010-08-23 @ 11:53:39
URL: http://dieselbabe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0