Hund i flyttlåda

Jaha, nu har vi alltså flyttat, Malva och jag. Numera bor vi i en vindslägenhet ungefär halvvägs mellan jobbet och centrum. Kylskåpet låter lite som om det sitter en jättearg duva inlåst i det, och vissa utrymmen har en tendens att lukta lite som specifika maträtter (fast jag har svårt att konstatera vilka). Men inte länge till, för idag har jag införskaffat husdeodorant med citrusdoft, minsann!
Jag har i genomsnitt 10 minuters gångväg till ALLT, förutom möjligen skog. Vi ska försöka jobba på det i morgon, och se om vi inte kan hitta någonstans där en liten hund kan hitta pinnar och bark och sånt.
Vi har inte så jättemycket möbler, men tur är väl det för det var inte det lättaste att få dem uppför trapporna (det hotas om motorsåg när de ska ner igen...), men vi kommer väl skaffa mer i sinom tid (till exempel när nästa lön kommer).

Idag är Malva lite försummad, hon fick inte följa med och handla och har inte gjort så mycket intressant alls förutom att påbörja "tricket" att själv stoppa tassarna i selen (nejdå, hon har inte alls världens lataste matte). Vi låg dessutom kvar i sängen till klockan var nästan 1, för att vi kan. I det här hushållet går man inte upp tidigare än man måste!
Om någon tycker det är konstigt att Malva fann sig i att ligga i sängen hela förmiddagen, så är svaret nej. Malva har nämligen inte velat göra så mycket mer än sova de senaste dagarna. Jag misstänker att det är ett löp på ingång, eftersom hon just nu gör nästan allt hon inte brukar göra. Hon ligger och tjurar i buren, nosar oavbrutet i marken när vi är ute och går, och morrar både länge och väl på allt som ger ljud ifrån sig. Besökare får sig en kombination av glatt studsande, morrande, glada väsningar och varnade skall. Hon har till och med bytt preferens bland tuggsakerna, nu är det ett tidigare bortglömd litet nylonben som är den käraste ägodelen. Hon har också blivit mycket "mammigare" än vad hon har varit innan och vill helst leva sitt liv i mitt knä (eller i buren), jag har till och med hört henne pipa lite när jag har gått ut. Med andra ord är Malva inte riktigt som hon brukar, men jag hoppas att det går över så småningom - kanske när vi får hit resten av grejerna från Daniels lägenhet, där bland annat Roadkill befinner sig.

Vi har lyckats pricka in ett hus med fullt av andra hundar i, vilket är både bra och dåligt. På våningen under oss har vi hälsat lite snabbt på en fransk bulldog, som vi hoppas kunna stifta lite mer bekantskap med så småningom. På ett kontor på bottenvåningen huserar ett par yorkshireterriers tillhörande hyresvärden, som jag dock inte har träffat på ännu. På samma våning finns också en gigantisk schäfer, som enligt hyresvärden kan vara något småhundsätande och aggressiv om den är på det humöret. Den har vi faktiskt träffat på idag, och det var väl ingen höjdare. Herr/fru schäfer började mycket riktigt skälla och kasta sig i kopplet ganska omgående när den fick syn på lilla kooiker ute på gården. Lilla kooiker blev skitförbannad och skällde tillbaka allt vad hon orkade - inget vidare första intryck från vår sida heller alltså. Sorgligt nog ägs schäferstackarn av en styck glad thailändsk man, som leende kom och mötte oss och gladeligen hade släppt fram hunden för att "hälsa" om inte jag hade ryckt åt mig min lilla (helst oätna) illbatting och smitit in i huset. Förmodligen kommer jag alltså förr eller senare behöva tala om för den leende lilla gubben att jag inte anser att våra hundar ska hälsa på varandra trots att de bor grannar, gissningsvis samtidigt som jag artigt sparkar bort hans hund från min.
Det kommer bli spännande!

Nu ska vi försöka frambringa en strumpa att kampa med, om det nu kan passa damen, ur någon väska eller låda någonstans....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0