Badkruka

Idag har vi spenderat dagen vid sjön, vilket var tämligen uppskattat av båda hundarna. Av Zixten för att han fick bada och förmodligen för att Malva inte följde efter honom ut i vattnet, av Malva för att där fanns hur många olika sorters pinnar och andra saker som helst att äta på och släpa runt. Modig som hon är vågade hon doppa näästan hela benen i vattnet, men fann betydligt större nöje i nyss nämnda pinnar samt att dissekera en stor grästuva som hon grävde upp alldeles själv. Det blev också ett antal varv tokryckande runt badplatsen, dvs "accelerera mera" med en del kullerbyttor som följd.. Jag tog ca 7000 bilder med mobilkameran (som vanligt glömde jag ta med den vanliga), i hopp om att åtminstone 2-3 stycken skulle bli vettiga...

Detta ledde till en ganska trött valp, som sov större delen av eftermiddagen. Kvällen fylldes med aktiviteter såsom apportering av kattsvans (jodå, den satt fortfarande på katten) och spanielterrorisering. Efter en stunds hängande i öron, svans och andra överflödiga kroppsdelar lyckades hon faktiskt få igång Zixten, och de låg i en stor morrande hög på golvet en stund innan de antog den gemensamma uppgiften att jaga katten till nästa kommun (eller åtminstone in i syrénbusken).
Malva har också precis tagit livet av en skalbagge som hade förirrat sig in i köket, tydligen var det bästa sättet att vända på den så många gånger att den dog, och att låta lite argt på den för att visa vem som har makten. Nu ligger hon nöjt i Zixtens korg och försöker avliva en plastflaska.
Ett litet urval av de 7000 bilderna från sjön får ni här:


Bevis på att Malva faktiskt var i vattnet, om än bara lite.


Skum-mustasch och en blöt Zixten som undrar vad som händer


Såhär solar man, när man är en kooikervalp


Och såhär solar man när man är en springer spaniel (vadande runt, runt i vattnet)


Eller så lägger man sig och vilar i gräset, där man kan däcka och sova ett par timmar så att man är pigg igen när man kommer hem och matte är trött!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Haha! Kan se allt framför mig, kan inte sluta skratta :)

2010-06-29 @ 17:32:38
URL: http://dieselbabe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0