Kooikervalp = bra till allt

Malva är definitionen av allround. Det är sant, hon är alla hundar i ett, 14 veckor gammal och passar för alla ändamål!

 

Malva är en jakthund. Med stort mod och beräknande blick smyger hon runt och spanar in sitt byte, för att sen ta sats och likt en tiger kasta sig upp i luften och smälla ihop käkarna runt den intet ont anande flugan i köket....

 

Malva är en vallhund. En kattvallare av rang. Det finns ingen som vet så exakt som Malva hur man på bästa sätt retar upp katten lagom mycket, så att man sen kan valla den framåt, runt, under soffan eller ut genom dörren, vilket man nu föredrar.

 

Hon är en apportör, sorgligt nog nästan bättre än Zixten, vid 14 veckors ålder. Förutom då att det är lite svårare att styra exakt VAD Malva apporterar. Men hon kan också apportera i vatten, så länge apporteringsobjektet består av någon lagom smaklig växt, vill säga. Eller matte, som hon med skräckblandad förtjusning simmar ut till i full fart och försöker övertala att det är dags att gå upp på land igen.

 

Hon är även en vakthund, då hon flitigt håller undan katter och för den delen Zixten från alla matrester somn ställs ner på golvet. Oavsett hur utspridda dessa är och hur många platser de är fördelade på, hon springer som en arg liten vessla mellan dem och försöker få i sig allt innan katten.

 

Utöver detta är hon en utmärkt lydnadshund - i alla fall om man har en tub skinkost med sig - och freestylehund, då hon gärna ställer sig på bakbenen och hittar på diverse konster för att till exempel få tag i nyss nämnda skinkost...

Just nu är hon dock ingen vidare hund alls, eftersom hon ligger utslagen i sin bur och sover. Fast det är ganska skönt, måste jag säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0