Lyxhund

Malva med resterna av dagens middag.


Idag har Malva ätit ostron, som den bortskämda lilla skithund hon är. Eller, ja, hon fick gnaga ur skalen efter ostronen vi andra åt, men det anses ändå som alldeles för lyxig mat för en hund. Jag har dessutom fått höra att lilla fröken har fått äta både vitlökssmör och fralla medan jag var i stan, vilket är ytterligare ett bevis på att det minsann inte är jag som skämmer bort det lilla åbäket!
Ostronätandet var en spännande upplevelse för både människor och hund, men vi ansåg allihop att det var mycket gott (och tackar Mugge, Zixtens uppfödare, som är på besök och hade dessa små slemmiga skapelser med sig). Förutom Zixten då, som även han fick ett skal att slicka på men valde att somna i det istället. Han får dock dispens eftersom han är sjuk och ledsen och därmed inte gör så mycket mer än just sover (av erlichios, som brukar komma och hälsa på någon gång varje sommar). Men imorgon hoppas vi att han är pigg igen, när antibiotikan börjar verka!


I helgen var vi i släktstugan i Abbetorp för den årliga kräftskivan med släkten, där hundarna även fick socialisera sig med de tre busungarna Ella, Emil och Elias - något som var ganska nytt för Malva som inte har träffat så mycket barn innan. Det blev mycket klappande, pinnkastande och allmänt bus vilket ledde till en rätt trött liten valp (och gissningsvis en övertalningskampanj angående hundköp i familjen Hallner ;)). Dessutom en mycket välborstad Zixten, som tyckte det var lagom att ligga i gräset och vara frisörobjekt medan Malva fick ta hand om busande, bollhämtning och knäsittande.
Vi var även på kobingo, fast vi kom dit för sent så själva bingot var redan klart, men fröken Malva fick i alla fall öva lite på att sitta stilla och snällt trots att en annan hund var precis bredvid, med det största straffet av alla (enligt en  valp, i alla fall): att inte få hälsa! Men hon klarade det riktigt bra, efter en liten stund...

Häromdagen sköts det även ett rådjur här, men det tyckte inte Malva om alls. Zixten var gladeligen med mitt i händelsernas centrum, men Malva satt på trappan och vågade inte befatta sig med det stora hemska rådjuret (fick jag i alla fall berättat för mig, jag var tyvärr inte närvarande). Men nu har hon i alla fall vågat sig på att undersöka lådan med rådjurets innehåll, som står och samlar flugor ute - dock mycket misstänksamt!

Kommentarer
Postat av: Busungens mamma

Ella har skrivit ut några bilder på Malva och har bilderna bredvid sig i sängen..

2010-08-19 @ 21:11:29
Postat av: Anna

Haha, om ett par år eller så kan jag säkert fixa en alldeles egen mini-Malva till henne ;)

2010-08-22 @ 13:09:37
Postat av: Anonym

ÅH GUD HON ÄR SÅ FUL. Som en spindel! Vad har hänt?!

2010-08-27 @ 09:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0