Valpavslutning

Idag har vi varit på sista valpkurstillfället. Malva var glad, som vanligt, vilket gjorde det ganska jobbigt att gå fint vid sidan (utan koppel!) utan att kasta sig vildsint över hundarna runtomkring och starta masslek. Det gick bra ungefär lika ofta som det gick dåligt. Men, hon visade sig från bästa lydnadshumör vid platsliggning (såklart) och -sitt.
Malva lyckades också genomföra en alldeles perfekt inkallning, förbi de andra hundarna som ett litet spjut, fram till matte för att bevisa att "nu var jag jätteduktig, eller hur bra nu får jag göra vad jag vill hejdå" - svängde tvärt och rusade glatt fram till bichon frisén som var utsedd till dagens bästis. Uppenbarligen är det numera hennes uppgift att besluta vilken belöning hon ska få. Men hon spred i alla fall glädje till gruppen, i form av gapskratt åt denna stiliga manöver. 

Idag har vi tränat med Beneful Happy Walks - eller Glücklische Unterwegen, om man så föredrar - vilket luktar lite som felaktigt tillagad kloakråtta, som har blivit något för gammal (inte gott, alltså). Hundarna verkar gilla den dock, inte för att de är särskilt kräsna av sig då den ena äter allt som har minst 0,3% kött (cirka) och den andra äter allt som får plats i munnen (helt eller delvis). Så länge man håller andan under hela träningspasset, alternativt kommer på någon fiffig konstruktion för att hindra all funktion i luktcellerna, så fungerar dessa små godisar alltså ganska bra. Tack SKooi, för denna underbara gåva!


För övrigt är Malva nu 35 cm hög och väger 6,2 kg, som den speta hon är. Hon har kommit in i spökåldern och är därmed misstänksam mot allt från syrsor i skogen till mamma med blött hår.
Hennes tramsighet har även gått sitt första blodspår i veckan, vilket även detta genomfördes med stor misstänksamhet. Man vet ju faktiskt aldrig om ägaren till blodet står och lurar nånstans i skogen..! Hon genomförde det dock, sakta men säkert, och avslutade med att omsorgsfullt gräva ner den funna rådjursklöven i vägkanten och glatt trava hemåt.

Nu får vi väl gå och träna in att gå i en 8 runt mina ben, med klicker eftersom en av kursledarna inte trodde att man kan göra det....

Kommentarer
Postat av: Sanna

Sju sorters apa är det enda jag har att säga om dina kursledare! De borde veta bättre! DU borde lära henne att gå baklänges i en åtta, bara för att styla!

2010-08-30 @ 11:45:42
URL: http://hundzonen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0